Human Nature. Regissør Adam Bolt
Human Nature. Regissør Adam Bolt

Ambivalent om genmanipulering


GENREDIGERING Den nye genteknologien setter mye på spill for pasienter, foreldre og forskere. Når det å la naturen gå sin gang blir kontroversielt, blir valgmulighetene i seg selv et problem.

Filosof. Fast litteraturkritiker i Ny Tid. Oversetter.
Email: andersdunker.contact@gmail.com
Publisert: 2019-12-02
Human Nature
Regisør: Adam Bolt
(USA)

Adam Bolts Human Nature (vist på NRK 3. desember og tilgjengelig på NRKTV) seiler med sine mange priser og utmerkelser opp som en definitiv dokumentar om den nye revolusjonen innen genredigering. Mange har allerede fått med seg det grunnleggende: CRISPR er en klipp og lim-teknikk for gener, som gjør inngrep i cellenes gener og i arvematerialet langt lettere, billigere og mer presist enn noen våget å drømme om for 10 år siden. Beveger vi oss ut på et skråplan hvis vi åpner for slike endringer, der vi ender opp med en obligatorisk og altomfattende laboratoriekontroll over menneskets forplantning? Inngrepene blir mer og mer presise, men de samfunnsmessige konsekvensene forblir uoversiktlige.

Å traktere


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal