KVINNEPORTRETTER: Woman er en oppfølger til Yann Arthus-Bertrands panoramaportrett av menneskeheten, denne gangen om den kvinnelige delen av klodens befolkning.

Huser er fast filmkritiker i Ny Tid.

I den drøyt tre timer lange dokumentaren Human fra 2015 lot den franske fotografen og filmskaperen Yann Arthus-Bertrand mennesker fra hele verden fortelle om sitt liv rett i kameraet – og dermed direkte til oss som tilskuere. Til sammen skal han ha intervjuet 2020 mennesker fra 60 forskjellige land, som alle ble stilt de samme spørsmålene, filmet mot en nøytral, sort bakgrunn.

Dette resulterte i en film som framhevet både ulikheter og fellesnevnere og skapte refleksjon rundt hva det vil si å være menneske. Human «blir en slags appell til tilskuerens empati og medmenneskelighet, samt en betraktning om menneskeheten generelt og betydningen av menneskelighet spesielt», skrev jeg i min omtale i herværende avis.


Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Abonnement kr 195 kvartal