KVINNEPORTRETTER: Woman er en oppfølger til Yann Arthus-Bertrands panoramaportrett av menneskeheten, denne gangen om den kvinnelige delen av klodens befolkning.

Huser er fast filmkritiker i Ny Tid.
Email: alekshuser@gmail.com
Publisert: 2020-03-06

I den drøyt tre timer lange dokumentaren Human fra 2015 lot den franske fotografen og filmskaperen Yann Arthus-Bertrand mennesker fra hele verden fortelle om sitt liv rett i kameraet – og dermed direkte til oss som tilskuere. Til sammen skal han ha intervjuet 2020 mennesker fra 60 forskjellige land, som alle ble stilt de samme spørsmålene, filmet mot en nøytral, sort bakgrunn.

Dette resulterte i en film som framhevet både ulikheter og fellesnevnere og skapte refleksjon rundt hva det vil si å være menneske. Human «blir en slags appell til tilskuerens empati og medmenneskelighet, samt en betraktning om menneskeheten generelt og betydningen av menneskelighet spesielt», skrev jeg i min omtale i herværende avis.

Regissører Yann Arthus-Bertrand og Anastasia Mikova[/caption]

Kvinnen med stor K?

Med et så kjønnet premiss står dette prosjektet i en viss fare for å framheve oppfatningen av det kvinnelige i et motsetningsforhold til det mannlige. Verden trenger neppe en pretensiøs og …


Kjære leser. Du har allerede lest månedens 4 frie artikler. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?

Abonnement kr 195/kvartal

Legg igjen et innlegg

(Vi bruker Akismet for å redusere spam.)