Alle gjør noe med været

Makrellfiske på Svalbard. Lyngbranner midtvinters i Trøndelag. Snø- og isfrie fjorder og FNs stadig sikrere klimapanel til tross: Den norske klimadebatten går i vante spor, påpeker Norges ledende klimaskribenter.

De offensive «klimarealistene» har sådd tvil om endringene. Nå har Frps nye miljøtalsmann erklært seg som klimaskeptiker. – Jeg har forventninger til at den nye regjeringen vil nærme seg oss, sier profilert klimarealist.

Torbjørn Tumyr Nilsen
Tumyr Nilsen skriver jevnlig om miljø for Ny Tid.

Klima. «-Vi er for opptatt av klimaet.»

Slik sto det på forsiden av Bergens Tidende som lå i folks aviskasser søndag morgen, 9. februar 2014. For Norges største avis utenfor hovedstaden har dratt til København for å intervjue samfunnsviter Bjørn Lomborg.

Dansken har også andre merkelapper: «uredelig vitenskapsmann», «klimaskeptiker», «klimarealist». Men for de som benekter at klimaet endrer seg, eller at menneskelig aktivitet skal ha noe med global oppvarming å gjøre, er Lomborg en stor helt. Det er ikke bare i BT han kommer til orde. Han er blant de mest siterte eller refererte klimadebattantene i norsk offentlighet.

…. LES RESTEN AV ARTIKKELEN I NY TID 14. FEBRUAR …

–> Du kan tegne abonnement her.

–> Hele Ny Tid som ukeavis kan også leses på nettbrett og andre plattformer. KLIKK HER!

–> Ny Tid er også til salgs i butikker over store deler av landet.

---
DEL