Bestill sommerutgaven her

Alice Walker, antisemittisme og samvittighetens pris

NO-PLATFORMING / Under varmen fra Israel-lobbyen ydmyket The Bay Area Book Festival en av de mest begavede og modige forfatterne i USA, Alice Walker. Dere husker henne som skrev Fargen bortenfor (The Colour Purple), som hun fikk den prestisjetunge Pulitzerprisen for?

  1. april 2022: Man må betale en høy pris for å ha samvittighet. Men enda sannere: Man må ha mot hvis man vil følge den. Helvetes hunder vil spikre deg til korset, hamre spikre gjennom dine hender og føtter mens de gliser som ondskapsfulle dyr, det vil skumme om munnen på dem mens de forkynner respekt for menneskerettigheter, ytringsfrihet og mangfold.

Jeg har sett dette skje nå sist med Alice Walker, en av de mest begavede og modige forfatterne vi har i USA. Walker, som ble tildelt Pulitzerprisen for sin roman The Color Purple , har følt rasismens bitre svie. Hun nekter nemlig å tie om situasjonen til de undertrykte, også palestinerne.

«Når jeg kommer ut med en bok, eller noe som vil plassere meg i offentligheten, i verden, blir jeg angrepet som en person jeg ikke kjenner igjen», sa hun da jeg nådde henne på telefon.

«Hvis jeg skulle holdt styr på alle angrepene mot meg gjennom de siste tiårene, ville jeg ikke kunnet . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Relaterte artikler