Bestill sommerutgaven her

Aldri mer krig?

Kan en tredje verdenskrig basert på påstander komme kastet på oss? Våre allierte har utplassert dommedagsvåpen i stort antall – en storkrig i dag setter alt liv i fare.

Et skudd var nok til å starte menneskehetens første verdenskrig. Det burde vi legge oss tungt på minne, nå når krigsgale menn atter bedriver farlig flørt med verdens fred. Ingen høstet ære og ingen ville ha skylden for 18 millioner døde, lidelser og ødeleggelser. Da skuddsalvene stilnet, lød Europas mantra: «Aldri mer krig.» Ikke lenge etter satte Tyskland i gang med storstilt opprustning. Enkelte advarende røster påpekte at ingen mobiliserer på det viset uten at de vil ha krig, men stemmene druknet, og okkupasjonen kom som kastet på oss.

Da freden gjenoppsto, var 55 millioner europeere krigsdrepte, og mer enn 11 millioner befant seg på flukt. «Aldri mer krig,» messet Europa samstemt under et langvarig fiendskap mellom to iskalde fronter som tinte på 90-tallet.
. . .

Kjære leser. Du har i dag lest noen frie artikler. Kom evt. tilbake om en ukes tid for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

- annonse -
Kari Elisabet Svare
Svare er medlem i Bestemødre for fred.

Du vil kanskje også likeRelatert
Anbefalte