Afghanistans skolejenter taper


Jenteskoler blir taperne når bistandskronene forsvinner. Det spår Ehsanulla Ehsan, grunnleggeren av et av de mest vellykkede utdanningsprosjektene for kvinner i Afghanistan.

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 2015-03-24

Denne uka arrangeres Afghanistan-uka for andre gang. Arrangementet er i regi av Afghanistankomiteen og har bidragsytere som Christian Michelsens institutt (CMI) og Institutt for fredsforskning (PRIO), og samler rundt førti forskere, politikere og eksperter fra Afghanistan, Norge og andre land. Profilerte personer som journalist og analytiker Kate Clark, menneskerettighetsaktivist Horia Mosadiq og forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide vil delta i debatter om Afghanistans fremtid. I løpet av uka vil diskusjonene handle om hvilke hovedutfordringer landet står overfor nå, og hvordan det internasjonale samfunnet kan støtte Afghanistan. Onsdag 25. mars avholdes et seminar om utdanning. I den forbindelse besøker Ehsanulla Ehsan Oslo for å delta som en av talerne på seminaret. Ehsan er grunnlegger av Kandahar-instituttet for moderne studier i Afghanistans nest største by. Instituttet, som ble grunnlagt i 2006 med hjelp fra kanadiske myndigheter, er en skole primært for …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal