Ærlig og overraskende møte med kuwaitiske kvinner


SITT EGET ROM: I Women of Kuwait får vi et innblikk i livet til ulike kuwaitiske kvinner via soverommene deres. Tilsynelatende er det lite som skiller dem og andre kvinner i verden.

Ciftci er journalist og skuespiller.
Email: info@ciftcipinar.com
Publisert: 2019-09-18
       
Women of Kuwait
Forfatter: Maha Alasaker Nada Faris
Forlag: Daylight Books, USA

I Women of Kuwait presenterer Maha Alasaker fotografier av 25 kuwaitiske kvinner på soverommet, mens Nada Faris har skrevet tekster til bildene. Boken viser et mangfoldig Kuwait, som er representert med blant annet en kokk, en veterinær, en stylist, en journalist og en økonom. Alasakers utgangspunkt har vært stereotypiske spørsmål hun selv ble stilt da hun kom til USA: «Do Kuwaiti women cover their hair?», «Are they allowed to drive?» og så videre.

Budskapet er klart: Vi er alle like, med eller uten hijab.

Kuwait er et muslimsk land som grenser til Irak og Saudi-Arabia. Det offisielle språket er arabisk, og innbyggertallet er cirka 4,6 millioner. Sammenliknet med andre arabiske land er Kuwait et av de mer åpne med hensyn til kvinners plass i …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.
Close
Logg inn