Bestill vårutgaven med varslerbilaget her

Adrian Bugge: Inngrep

Galleri BOA, Rådhusgaten 19, 16. august–9. september.

Adrian Bugge har siden 2007 fotografert små og store inngrep i naturen på ulike steder i Norge. Et av hans aller første bilder, som også er med i denne utstillingen, er tatt på Smøla og viser vindmøller som lyser opp i nattemørket. Et uberør, goldt myrlandskap skimtes under de massive mastene «Dette fotografiet viser dobbeltheten ved prosjektet, mellom natur og inngrep. Det har blitt en skog av vindmøller, et nytt landskap,» forteller fotografen.

– Hva er viktig for deg når du fotograferer?

«Det visuelle. Man kunne dokumentert veier og annet rundt vindmøllene. Men jeg vil ha frem stemninger, av at det både er noe fint ved vindmøllene der, men også noe truende. I billedspråket har jeg forsterket det mørke og dystre. I bildene som henger på veggene i galleriet kommer det massive mot deg fra alle kanter.»

– Hvordan fotograferer du?

- annonse -

«Jeg jobber digitalt, da jeg ønsker få frem noe spontant – et førsteinntrykk av stedet. Dette egner det digitale seg til. Dette betyr ikke at det dreier seg om tilfeldige snapshots, men at jeg blander det planlagte og umiddelbare for å få frem mitt visuelle inntrykk av stedene.»

Kaisa Ytterhaug
Ytterhaug er frilanser i Ny Tid.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Surrealistisk / The Seven Lives of Alejandro Jodorowsky (av Samlet og kuratert av Bernière og Nicolas Tellop)Jodorowsky er en mann full av kreativt overmot, grenseløs skapertrang og helt uten ønske eller evne til å gå på kompromiss med seg selv.
Journalistikk / «Stinkjournalistikk» mot varslereProfessor Gisle Selnes skriver at Harald Stanghelles kronikk i Aftenposten 23. februar 2020 «ser ut som en støtteerklæring, [men] ligger som en ramme rundt det forterpede angrepet på Assange». Han har rett. Men har Aftenposten alltid hatt dette forholdet til varslere, som for eksempel i tilfellet Edward Snowden?
Om Assange, tortur og straffNils Melzer, FNs spesialrapportør om tortur og annen grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling og straff, sier følgende om Assange:
Med ryggrad og etisk kompass intaktVARSLING Vi trenger en mediekultur og et samfunn bygget på etterrettelighet og sannhet. Det har vi ikke i dag.
Gimmick / Theory of the Gimmick (av Sianne Ngai)Sianne Ngai er én af sin generations mest originale marxistiske kulturteoretikere. Men hun synes opsat på at trække æstetikken ned i sølet.
Samlivsbrudd / Les ruptures conjugales en Afrique subsaharienne musulmane (av Alhassane A. Najoum)Det er dyrt å gifte seg i Niger selv om brudeprisen varierer, og ved skilsmisse plikter kvinner å betale brudeprisen tilbake.
Etikk / Hvilke etiske prinsipper ligger bak de første vaksinestikk?Bak myndighetenes vaksineringsstrategi råder et etisk kaos.
Kronikk / Norge på Europa-toppen i nasjonalisme?Vi hører stadig at Norge er verdens beste land, men det er ikke nødvendigvis slik det oppleves for det store flertallet av nordmenn og folk som flytter hit.
Filosofi / Disobey! A Philosophy of Resistance (av Frédéric Gros) Hvorfor, hvor, når og hvor lenge er vi lydige?
Mytologier / The Celestial Hunter (av Roberto Calasso)I Calassos fjorten essays befinner vi oss gjerne mellom myte og vitenskap.
Kina / Die lautlose Eroberung. Wie China westliche Demokratien unterwandert und die Welt neu ordnet (av Clive Hamilton og Mareike Ohlberg)At Kina under Xi Jinping har utviklet seg i autokratisk retning, er kjent. Forfatterne viser hvordan effekten har spredt seg i verden for øvrig.
Nawal el-saadawi / Nawal El-Saadawi – in memorandumEn samtale om frihet, ytringsfrihet, demokrati og eliter i Egypt.
- Advertisement -

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte