Bestill sommerutgaven her

Adrian Bugge: Inngrep

Galleri BOA, Rådhusgaten 19, 16. august–9. september.

Adrian Bugge har siden 2007 fotografert små og store inngrep i naturen på ulike steder i Norge. Et av hans aller første bilder, som også er med i denne utstillingen, er tatt på Smøla og viser vindmøller som lyser opp i nattemørket. Et uberør, goldt myrlandskap skimtes under de massive mastene «Dette fotografiet viser dobbeltheten ved prosjektet, mellom natur og inngrep. Det har blitt en skog av vindmøller, et nytt landskap,» forteller fotografen.

– Hva er viktig for deg når du fotograferer?

«Det visuelle. Man kunne dokumentert veier og annet rundt vindmøllene. Men jeg vil ha frem stemninger, av at det både er noe fint ved vindmøllene der, men også noe truende. I billedspråket har jeg forsterket det mørke og dystre. I bildene som henger på veggene i galleriet kommer det massive mot deg fra alle kanter.»

– Hvordan fotograferer du?

«Jeg jobber digitalt, da jeg ønsker få frem noe spontant – et førsteinntrykk av stedet. Dette egner det digitale seg til. Dette betyr ikke at det dreier seg om tilfeldige snapshots, men at jeg blander det planlagte og umiddelbare for å få frem mitt visuelle inntrykk av stedene.»

Avatar photo
Kaisa Ytterhaug
Ytterhaug er frilanser i Ny Tid.

Du vil kanskje også like