Adrian Bugge: Inngrep

Galleri BOA, Rådhusgaten 19, 16. august–9. september.

Foto: Adrian Bugge. På Smøla i Nordmøre står 68 vindmøller i et sjeldent myrområde.
Ytterhaug er frilanser i Ny Tid.

Adrian Bugge har siden 2007 fotografert små og store inngrep i naturen på ulike steder i Norge. Et av hans aller første bilder, som også er med i denne utstillingen, er tatt på Smøla og viser vindmøller som lyser opp i nattemørket. Et uberør, goldt myrlandskap skimtes under de massive mastene «Dette fotografiet viser dobbeltheten ved prosjektet, mellom natur og inngrep. Det har blitt en skog av vindmøller, et nytt landskap,» forteller fotografen.

– Hva er viktig for deg når du fotograferer?

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”1,2,4,5,7,8,9,10,11,12,13,14,17″ ihc_mb_template=”1″ ]«Det visuelle. Man kunne dokumentert veier og annet rundt vindmøllene. Men jeg vil ha frem stemninger, av at det både er noe fint ved vindmøllene der, men også noe truende. I billedspråket har jeg forsterket det mørke og dystre. I bildene som henger på veggene i galleriet kommer det massive mot deg fra alle kanter.»

– Hvordan fotograferer du?

«Jeg jobber digitalt, da jeg ønsker få frem noe spontant – et førsteinntrykk av stedet. Dette egner det digitale seg til. Dette betyr ikke at det dreier seg om tilfeldige snapshots, men at jeg blander det planlagte og umiddelbare for å få frem mitt visuelle inntrykk av stedene.»[/ihc-hide-content]

Kommentarer
DEL