Aadhaar: Indias nye kastesystem

Den omfattende folketellingen i India kartlegger befolkningen – men sementerer også kastesamfunnet landet har forsøkt å kvitte seg med. Amnesty International advarer, og den indiske menneskerettighets­advokaten Shyam Divan har gått til sak.

hansgkkohler@web.de
Kohler er fast anmelder for Ny Tid.
Email: hansgkkohler@web.de
Publisert: 01.03.2018

I 2009 begynte den høyteknologiske, biometriske folketellingen i India. Hittil har 1,2 milliarder indere blitt tildelt et identifikasjonsnummer, og med det blitt registrert i Aadhaar-systemet. Dette betyr at 99 prosent av Indias voksne befolkning er blitt registrert. Identifikasjonsnummeret knyttes opp til bosted, ansiktsfoto, ti fingeravtrykk og to irisskannede bilder. Prosjektet ble gjort obligatorisk for alle indere – inkludert daliter og andre klasseløse – av statsministeren Narendra Modi i 2014.


… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer