Å temme lånemanien


Utviklingsminister Heikki Holmås har nylig annonsert at Norge vil revidere Norges utlånsportefølje, basert på FNs retningslinjer for ansvarlig utlån. Dette er historisk og enestående, og vil kunne skape presedens innenfor internasjonal långivning.

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 6. september 2012

Gjeldspionér. Mens eurokrisa dominerer avisforsidene er det lett å glemme at verden har sett gjeldskriser mange ganger før. Dagens løsninger rettes mot krisens symptomer, mens FN arbeider i kulissene med en av de grunnleggende årsakene til de tilbakevendende krisene: Manglende regler for ansvarlig utlån og låneopptak. Her spiller Norge en viktig rolle.

15. august overrasket utviklingsminister Heikki Holmås den norske gjeldsbevegelsen med bløtkake på kontoret sitt. Kaken hadde påskriften: «Hurra for gjeldsrevisjonen!». Revisjonen er en gjennomgang av Norges utlånsportefølje på 1,37 milliarder kroner, som skal være uavhengig, åpen …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal