KUNSTIG INTELLIGENS: Filmen trekker oss inn i et mørkt og fascinerende forskningsfelt. Men blir vi overbevist om at utviklingen av kunstig intelligens er utenfor vår kontroll?

Filosof. Fast litteraturkritiker i Ny Tid. Oversetter.

Regissør Tonje Hessen Schei har tidligere studert digital medieavhengighet hos barn i dokumentaren Play Again (2010) og har gitt et innblikk i autonome våpensystemer i Drone (2014). Med bakgrunn i denne brede kunnskapen utvider hun i iHUMAN perspektivet til et panorama over ulike tendenser innen kunstig intelligens (KI). Gjennom en rekke ekstraordinære utsagn og forklaringer fra framstående eksperter blir vi vitne til begynnelsen på et skred av endringer idet vårt globale nettverkssamfunn blir gjennomsyret av algoritmer som dikterer tilværelsen vår.

For fem år siden skrev den svensk-amerikanske programmereren Max Tegmark en artikkel sammen med Stephen Hawking, Frank Wilczek og Stuart Russell hvor de advarte om at filmer der kunstig intelligens tar over verden, ikke burde avvises som ren fiksjon.

I åpningen av iHUMAN forsikrer den samme Tegmark oss om at kunstig intelligens er et historisk hasardspill: Den kan tenkes å løse alle våre problemer, men den kan også føre til total katastrofe. Filmen handler mye om den siste muligheten, siden digital teknologi allerede fører oss inn i en ny virkelighet som vi hittil har assosiert med science fiction. …

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Abonnement kr 195 kvartal