Å skifte mening i identitetspolitiske spørsmål kan koste deg alt

POLITIKK: Amerikansk politikk handler i liten grad om å endre den eksisterende politikken, men mer om å appellere til splittelsen mellom folk.

Litteraturkritiker i NY TID.
WHY WE’RE POLARIZED
Forfatter: Ezra Klein Avid
Forlag: Reader Press (USA)

POLITIKK: Amerikansk politikk handler i liten grad om å endre den eksisterende politikken, men mer om å appellere til splittelsen mellom folk.

«USA består av velfungerende og veltilpassede deler som er satt sammen til et dysfunksjonelt hele.» Mannen bak denne formuleringen heter Ezra Klein og har skrevet om identitetspolitikk i USA. Klein er amerikansk journalist, blogger og politisk kommentator. Han har vært spaltist i The Washington Post og stemmer på demokratene. Han har startet nettstedet Vox, en side for bakgrunnsnyheter, der han undersøker hvordan mediene påvirker de politiske forholdene i USA, og hvordan de politiske forholdene påvirker mediene.

Han forteller ikke én historie sett gjennom individuelle aktørers øyne. Han interesserer seg heller ikke for påstander om at systemer rakner eller kollapser på grunn av enkeltskjebner.

Etter hans mening er det slik at enkeltdelene fungerer utmerket, og han synes verken det er sjokkerende eller overraskende at Trump vant valget i 2016. Systemet lå til rette for det.
. . .

Kjære leser. Du har i dag lest noen frie artikler. Kom evt. tilbake om en ukes tid for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Abonnement kr 195 kvartal