The Great Green Wall Regissør Jared P. Scott

Å gjøre ørkenen grønn

KLIMAENDRINGER: Musikeren Inna Modja reiser langs den 8000 kilometer lange traseen for Afrikas ambisiøse Great Green Wall-prosjekt, der en vegg av trær skal strekke seg på tvers over kontinentet.

Carmen Gray
Gray er fast filmkritiker i Ny Tid.
Email: carmengray@gmail.com
Publisert: 04.09.2019
The Great Green Wall

Jared P. Scott (England)

«Håpet vårt kommer med regnet», sieren bonde i The Great Green Wall. Han har vært bonde i Senegal i 27 år, men på grunn av hyppigeretørkeperioder og økt ørkenspredning blir avlingene stadig mindre. Den semiarideSahel-regionen grenser mot Sahara i nord og strekker seg som et belte over heledet afrikanske kontinentet. Regionen er blant områdene som så langt er blitthardest rammet av klimaendringene; konsekvensene er ressursmangel,massemigrasjon og konflikter. De unge har fått et nytt mantra: «Dra til Europaeller dø i forsøket.» Mange risikere heller den svært farlige reisen via Libyaframfor en framtid uten mat på bordet til verken seg selv eller familien.

Dokumentaren, som hadde verdenspremiere påden internasjonale filmfestivalen i Venezia i september, skisserer et tredjealternativ til sult eller eksil – et alternativ som forutsetter kollektivhandling: Great Green Wall er et pan-nasjonalt treplantingsprosjekt initiert avDen afrikanske union (AU). Tanken er at en grønn mosaikk av tilbakeførtlandbruksjord vil bekjempe klimakrisens konsekvenser.

https://www.youtube.com/watch?v=kB1qK_yBVxU&trk=

Regissør for filmen er Jared P. Scott, mendet er musikeren og aktivisten Inna Modja fra Mali som er dens ansikt. Vi følgerhenne på en 8000 kilometer lang reise gjennom Sahel, fra Senegal til Etiopia.Underveis søker hun etter samarbeid med musikere, med mål om å lage en platesom tar opp i seg regionens ulike kulturtradisjoner og som kan bidra til å
… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)
Gratis prøve
[wpdevart_facebook_comment curent_url="https://www.nytid.no/a-gjore-orkenen-gronn/" order_type="social" title_text="Kommentarer" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="3" ]

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.