Å flanere i Via Appias sidegater


REISEESSAY FRA SØR-ITALIA: Terracinas kronglete trapper og gater er fulle av kulturhistorie, ugress, skjeve brosteiner og skvetne firfisler – og det er ikke alltid like godt å vite om de fører til skjærsilden, Rom eller badebyens parasoller.

Email: ors@olerobertsunde.com
Publisert: 19. august 2015

Gyldendal, som er mitt forlag, leier flere leiligheter i den italienske byen Terracina, både for de ansatte og for sine forfattere; til en billig penge får vi leie flotte, store leiligheter. Terracina er en kystby (den har en strand – fem kilometer sandstrand oppkalt etter Kirke, trollkjerringa i Odysseen) som ligger i Sør-Italia, mellom Roma og Napoli; byen er todelt ettersom den har en antikk by oppe på en høyde, der hvor Gyldendal leier sine leiligheter, og en fiske- og badeby nedenfor, ved havet.
Sentrum – om det er det rette navnet – i gamlebyen er en plass ved en domkirke (derfor kaller vi plassen for domplassen, men det rette navnet er Piazza del Municipio); og …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal