Bin im Wald – kann sein, dass ich mich verspäte

Regissør Corinna Belz på eksklusivt husbesøk hos Peter Handke. Får vi endelig tak på den sky og mangesidige forfatteren? 

Even Jesus Was Bipolar

Filmen evner å løfte seg forbi sin gitte tematikk og stille seg kritisk til konsumentsamfunnets projiserte krav til «mannen». 

Austerlitz

Kalès

Pentagon, Watergate …

Historien om Washington Post, og Nixons angrep, minner om president Trumps utskjelling av pressen. Kritikk av skjult maktmisbruk rammes i dag på flere måter.

The Art of Invisibility

En tidligere hacker leverer en dyster beretning om vårt privatliv i en tid da teknologigigantene suger til seg all informasjon om deg. Noen enkle forholdsregler kan gjøre god nytte for seg.

Et eksempel på den frie kunstens uvurderlige verdi

Torild Strays kulltegning av utsikten fra Twin Towers blir neste måned en del av den permanente samlingen i 9/11 Memorial Museum på Ground Zero i New York.

Kunsten og livsfølelsen

Den nylig avdøde kunstteoretikeren Mario Perniola kunne være så søkende i sine bøker at disse kun forstås når siste ord er lest.

Månedens dokumentarer for abonnenter

My World Is Upside Down

Hva handler Petra Seliškars dokumentarfilm om den slovenske poeten Ježek egentlig om?

The Optimism of Willpower

Nicolas Wadimoffs portrett av sin gamle lærer, den sveitsiske intellektuelle og revolusjonære Jean Ziegler, forsøker å teste overbevisninger mot virkeligheten.

Even Jesus Was Bipolar

Filmen evner å løfte seg forbi sin gitte tematikk og stille seg kritisk til konsumentsamfunnets projiserte krav til «mannen».