Selfier fra Holocaust

Dokumentaren Austerlitz observerer hordene av mennesker som besøker de tyske konsentrasjonsleirene, som om de var en hvilken som helst turistattraksjon.

Rehumanisering av flyktninger

Med en avdempet og lite påtrengende tilnærming lar regissør og antropolog Laurent Van Lancker beboerne i den nå tilintetgjorte leiren ved Calais beskrive sitt atskilte samfunn med egne ord.

Fra sjelens mørkerom

Internasjonalt betraktes han som en legende, men i Norge er det få som har hørt om  krigsfotograf Stanley Greene, som døde tidligere i år.

Været, og å være

Fire japanske kunstnerikoner uttrykte i høst klimakrisen med blendende poesi. Seansen ble utført på byggeplassen til det nye Nasjonalmuseet.

Et episk vennskap

En ny utstilling i Akademie der Künste i Berlin viser det innfløkte forholdet mellom tenkeren Walter Benjamin og dikteren Bertolt Brecht.

Kunstig intelligens

Totalitært? På Partnerforum i Oslo hørte vi at Orwell tok feil.

På Berkeley: Høyrefløyen om ytringfriheten

Berkeley-universitetet er igjen skueplass i diskusjonen om ytringsfrihet. Men denne gang er det høyrefløyen som leder an.

Månedens dokumentarer for abonnenter

video

Romanias harde realiteter

Denne vellagede filmen om to kvinner i cybersexindustrien er hverken den kjente historien om utnytting av østeuropeiske kvinner, eller mykporno forkledd som dokumentar.