40 år med Sgt. Pepper


Sommeren 1967 lanserte Beatles albumet som skulle snu opp ned på det meste.

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 2007-08-09
[sgt. pepper] Jeg husker det som om det var i går, første gang kompisen min og jeg betraktet det rare fotografiet på omslaget: John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney og George Harrison, ikledd de merkeligste uniformer, oppstilt foran en hærskare av ansikter – ansikter vi den gang ikke var i stand til å identifisere, men som vi senere skulle lære å kjenne som Bob Dylan, Karl Marx, Marlon Brando, Oscar Wilde, Marylin Monroe, Dylan Thomas … Og hva skjulte seg bak denne smilende dukken med ordene «Welcome the Rolling Stones» på genseren …? Lenge ble vi sittende med omslaget foran oss. Dette var Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Stortromme. Tuba. Trompet. Kort sagt: Beatles anno 1967.

Kiss og Gene Simmons’ lange tunge var liksom det vi skulle digge på begynnelsen av 1980-tallet. Ikke det at vi hørte så veldig mye på Kiss, det var plakatene og samlekortene som gjaldt. Elvis var fortsatt et samtaleemne, han var Mannen med stor M, og sammenlignet med Simmons …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal