160 millioner arbeidsulykker og yrkessykdommer årlig

Over en million arbeidere forulykker hvert år, ifølge Frie Faglige Internasjonale (FFI). Det siste året er antall døde to millioner.

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Bogota: Hvert år dør i gjennomsnitt 1,1 millioner arbeidere, eller 3.300 mennesker per dag, i arbeidsulykker. Gjennom det siste året har FFI registrert 160 millioner ulykker og tilfeller av yrkessykdommer.

Men FFI har også registrert over to millioner dødsfall som resultat av miserable sanitære forhold og sikkerhetsforhold på arbeidsplassen de siste tolv månedene. 1,2 millioner arbeidere ble hardt skadet i ulykker og 160 millioner ble rammet av sykdommer.

FFIs utredning hevder at «fleksibiliseringen» av arbeidsmarkedet også innebærer en «fleksibilisering» av arbeidsforholdene og arbeidervernet, og at de ansatte dermed kommer dårligere ut. Det økende antallet arbeidsulykker har også innbåret at kostnadene til helsestell har øket.

«De arbeidsplassene som trengs for å skape økonomisk vekst må følges av et minimum av lønns- og arbeidervern, kollektivforhandlinger, rett til fagorganisering, ikke-diskriminering og verdige arbeidsvilkår,» skriver FFI i sin uttalelse, og mener dette er grunnlaget for et anstendig arbeidsliv. Men i store deler av verden er disse grunnleggende rettighetene fraværende.

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here