Foto: pixabay

Sannhet i koronakrisens tid


BIOMAKT: Den italienske filosofen Giorgio Agamben har hatt flere kontroversielle utspill om håndteringen av koronakrisen. Agamben slår fast at mediehåndteringen av koronakrisen på en eller annen pervers måte har et likhetstrekk med den kommersielle reklamen. Og advarer mot et nytt, despotisk sikkerhetssamfunn.

Email: gms95@live.no
Publisert: 2. juli 2020

Det vi gjennomlever, er, i tillegg til å være en uhørt manipulering av enhvers frihet, en gigantisk forfalskningsoperasjon av det sanne.»

Det skriver den anerkjente filosofen Giorgio Agamben på forlaget Quodlibets nettsider i kjølvannet av det nye dekretet som ble lagt frem av Italias statsminister 26. april. I dekretet ble de nye reglene for fase 2, en forsiktig gjenåpning av landet fra mai av, presentert. Det inkluderte en oppmyking av det som i praksis var et portforbud, og innebar åpning av parker og tillatelse til å besøke de aller nærmeste.

Det er i

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.