Norsk avis hacket etter Ny Tid-artikkel

Avisen The Nordic Page, som formidler norske nyheter på engelsk, ble angrepet og av hackere. Det skjedde etter at de hadde lagt ut en del av Ny Tid-saken om to tsjetsjenere som ble funnet torturert og drept etter de ble sendt ut av Norge.

ANGREPET: Eier av The Nordic Page, Abdurrahim Günaydın (t.v.) og redaktør Vedat Sevincer er ikke i tvil om hvorfor nettavisen deres ble tatt ned av hackere: «Dette har aldri skjedd før, og angrepene kom umiddelbart etter at vi publiserte saken om de døde tsjetsjenerne.»
Øystein Windstad
Undersøkende journalist i Ny Tid.

«Dette har ikke skjedd en eneste gang siden vi startet nettsiden i 2009,» forteller eier av nettavisen Abdurrahim Günaydin. The Nordic Page har rundt 60 000 månedlige lesere. Avisen oversatte og la ut sin versjon av Ny Tids undersøkende sak om to tsjetsjenske asylsøkere som ble avvist fra Norge og senere funnet døde i Tsjetsjenia i desember.
«Vi kan ikke slå fast hvem som står bak angrepet, for det er veldig vanskelig å spore. Men vi er rimelig sikre på hvorfor angrepet kom, og at det var på grunn av denne artikkelen,» sier Günaydin. «Angrepet startet minutter etter at saken om de torturerte tsjetsjenerne ble lagt ut.»

Lå nede i flere timer. Abdurrahim Günaydin foreller at det var et tjenestenekt-angrep. Det skjer ved at hackerne ved hjelp av trojanervirus tar kontroll over mange private datamaskiner uten at eierne vet om det. Etter å ha tatt over svært mange datamaskiner, beordrer hackerne alle disse maskinene til å gå inn på en bestemt nettside, samtidig og konstant. Dette gjør at nettsidene krasjer fordi flere hundre tusen maskiner går inn på en nettside på akkurat samme tid. Det var dette som skjedde 18. desember med www.tnp.no:

Saken er åpen for Ny Tids abonnenter. Logg inn i toppmenyen eller tegn online abonnement (69kr) for å lese videre.

Kommentarer