Asyl mer enn bare opphold

Den 27. januar var jeg ekstra stolt over å være norsk. Sammen med tusenvis av andre demonstrerte jeg for asylretten. For at mennesker som er i fare for å bli torturert eller drept, skal få lov til å be om hjelp og få en trygg havn her i Norge. Nå står kampen om hva slags […]

Den 27. januar var jeg ekstra stolt over å være norsk. Sammen med tusenvis av andre demonstrerte jeg for asylretten. For at mennesker som er i fare for å bli torturert eller drept, skal få lov til å be om hjelp og få en trygg havn her i Norge.
Nå står kampen om hva slags land vi skal være. Vil vi være verdensledende innen menneskerettigheter og rettferdighet, eller stenge døren for folk i nød?
Sosialistisk Ungdom vil vi skal være et land som hjelper. SV er eneste parti som har stemt mot begge rundene med uverdige flyktningforslag fra de andre partiene. Jeg er stolt over å tilhøre det eneste partiet som setter menneskerettighetene først. Men i kampen for at vi skal hjelpe mange må vi ikke glemme det viktigste: at de som får opphold, skal hjelpes på en god måte.
Asyl hjelper deg ut av umiddelbar livsfare, men det er først når du integreres at du får et liv.

Saken er åpen for Ny Tids abonnenter. Logg inn i toppmenyen eller tegn online abonnement (69kr) for å lese videre.

Kommentarer
DEL