Brende må begynne å våge

Et diplomatisk initiativ vis-à-vis Russland vil kunne bidra til å de-eskalere ordkrigen mellom vår viktigste allierte og vår mektigste nabo.

av 26/03/2015 Kommentar

Massakern i Benghazi

Libyska oppositionella sa att «folkmordet» hade inletts. Medierna litade på dem. Men enligt Amnesty var antalet dödade vid denna tid ett par hundra. Många var svarta immigranter som slaktats av rasistiska rebeller i Benghazi.

av 26/03/2015 Kommentar

Er Fremskrittspartiet et reaksjonært parti? Del II

Det ser ut som justisminister Anders Anundsen unngår mistillit i Stortinget. Utgangspunktet for mistillitstematikken er regjeringens aggressive utsendelsespolitikk overfor asylbarn, men selve mistilliten handler om at ministeren har uttalt seg mangelfullt gjentatte ganger, i grenselandet mot løgnaktig, hevdes det. Nå er det i og for seg ikke første gang en politiker, fra Fremskrittspartiet eller noe annet parti, befinner seg i

av 26/03/2015 Kommentar, Ukategorisert

Ikke så sexy, men absolutt nødvendig!

Bloggeren og skribenten Jan Jørgen Skartveit prøver i Ny Tid nr. 10 å psykoanalysere den kubanske virkeligheten og revolusjonen. Til det bruker han blant annet psykoanalytikeren og den frafalne kommunisten Wilhelm Reich. Det er omtrent like interessant som å analysere hvorfor det var høyresida, borgerskapet, politiet og store deler av det militære som støttet nazismen og Quisling før og under

av 26/03/2015 Kommentar, Ukategorisert
Veien mot et miljøvennlig Russland

Veien mot et miljøvennlig Russland

Mens Bellona Norge holder miljøkrimkonferanser sammen med riksadvokaten, er det for vårt St. Petersburg-kontor en seier å få overbevist et russisk publikum om at miljørettigheter faktisk eksisterer.

GOODPITCH: NGO MØTER DOKUMENTAR

Profittjagende rovhogst av Brasils regnskog, forurensning og endrede livsvilkår på Færøyene, og volden i Sør-Sudan.

av 25/03/2015 Leder
Ukens Bilde

Ukens Bilde

Zanele Muholi (f. 1972) kaller seg selv «visuell aktivist», og gjennom sin kunst kjemper hun de svarte lesbiske, homofile og transseksuelles sak.

av 25/03/2015 Ukategorisert
Krigens konsekvenser

Krigens konsekvenser

Denne uken avsluttes utstillingen Krigens skygge på Kunstnernes Hus og dermed også kunstner Thomas Kvams digitale overvåkning av bildet som utgjør grunnlaget for hans verk i utstillingen. Vi har snakket med ham.

av og 25/03/2015 Kritikk

Norge må støtte initiativet for å forby atomvåpen

Av John Gunnar Mæland I Stortinget har partiene SV, V og SP nå fremmet et forslag som ber regjeringen arbeide for en internasjonal avtale som forbyr atomvåpen. Både KrF, MPG og AP har indikert at de støtter forslaget. Dermed er det et flertall blant de folkevalgte som mener at Norge fortsatt skal lede an i kampen

av 25/03/2015 Kommentar, Konflikt
Krigshissernes løgner

Krigshissernes løgner

I denne teksten skriver John Pilger om en «faustisk pakt» mellom krigshissende eliter som nedtoner farene ved en vestlig, moderne fascisme – godt hjulpet av propaganda forkledd som nyheter.

av 25/03/2015 Konflikt