Teknologiens bumerang

Teknologiens bumerang

Det er den økende kommersialiseringen og militariseringen av det offentlige rom som har skylden for at dagens kjøpesentre og flyplasser ligner stadig mer på hverandre. Resultatet er at du blir ledet rundt som en hund i bånd mellom hyllene mens alle dine bevegelser kartlegges.

av 27/03/2015 Kontroll

Brende må begynne å våge

Et diplomatisk initiativ vis-à-vis Russland vil kunne bidra til å de-eskalere ordkrigen mellom vår viktigste allierte og vår mektigste nabo.

av 26/03/2015 Kommentar

Massakern i Benghazi

Libyska oppositionella sa att «folkmordet» hade inletts. Medierna litade på dem. Men enligt Amnesty var antalet dödade vid denna tid ett par hundra. Många var svarta immigranter som slaktats av rasistiska rebeller i Benghazi.

av 26/03/2015 Kommentar

Er Fremskrittspartiet et reaksjonært parti? Del II

Det ser ut som justisminister Anders Anundsen unngår mistillit i Stortinget. Utgangspunktet for mistillitstematikken er regjeringens aggressive utsendelsespolitikk overfor asylbarn, men selve mistilliten handler om at ministeren har uttalt seg mangelfullt gjentatte ganger, i grenselandet mot løgnaktig, hevdes det. Nå er det i og for seg ikke første gang en politiker, fra Fremskrittspartiet eller noe annet parti, befinner seg i

av 26/03/2015 Kommentar, Ukategorisert

Ikke så sexy, men absolutt nødvendig!

Bloggeren og skribenten Jan Jørgen Skartveit prøver i Ny Tid nr. 10 å psykoanalysere den kubanske virkeligheten og revolusjonen. Til det bruker han blant annet psykoanalytikeren og den frafalne kommunisten Wilhelm Reich. Det er omtrent like interessant som å analysere hvorfor det var høyresida, borgerskapet, politiet og store deler av det militære som støttet nazismen og Quisling før og under

av 26/03/2015 Kommentar, Ukategorisert
Veien mot et miljøvennlig Russland

Veien mot et miljøvennlig Russland

Mens Bellona Norge holder miljøkrimkonferanser sammen med riksadvokaten, er det for vårt St. Petersburg-kontor en seier å få overbevist et russisk publikum om at miljørettigheter faktisk eksisterer.

GOODPITCH: NGO MØTER DOKUMENTAR

Profittjagende rovhogst av Brasils regnskog, forurensning og endrede livsvilkår på Færøyene, og volden i Sør-Sudan.

av 25/03/2015 Kommentar, Leder
Ukens Bilde

Ukens Bilde

Zanele Muholi (f. 1972) kaller seg selv «visuell aktivist», og gjennom sin kunst kjemper hun de svarte lesbiske, homofile og transseksuelles sak.

av 25/03/2015 Ukategorisert
Krigens konsekvenser

Krigens konsekvenser

Denne uken avsluttes utstillingen Krigens skygge på Kunstnernes Hus og dermed også kunstner Thomas Kvams digitale overvåkning av bildet som utgjør grunnlaget for hans verk i utstillingen. Vi har snakket med ham.

av og 25/03/2015 Kritikk

Norge må støtte initiativet for å forby atomvåpen

Alle innser at veien fram mot en atomvåpenfri verden fortsatt er lang, men et folkerettslig forbud mot å lage, oppbevare, true med og bruke slike våpen vil gjøre slutt på atommaktenes herredømme over atomvåpendiskursen.

av 25/03/2015 Kommentar, Konflikt